➽ Dietetikai tanácsadás, tippek

➽ Dietetikai tanácsadás, tippek

dietetikai tanácsadás BudapestenOldalunkon kiemelt figyelmet szeretnénk fordítani a különböző ételallergiákban, diabéteszben, intoleranciában szenvedő betegeknek.

A weboldalt folyamatosan frissítjük újabb cikkekkel, kellemes olvasást kívánunk!

Oldalunk célja, hogy egyetlen helyen foglalja össze az olvasók és a téma iránt érdeklődők számára mindazt, amit az egészség tekintetében tudni kell, illetve tudni lehet. Az hvi.hu ugyanis egy egészségügyi portál, amelyen az elkövetkezendő időszakban szakmailag helytálló, biztos forrásokból és igényesen írott hírek, cikkek és egyéb írások jelennek majd meg azok számára, akik érdeklődést mutatnak saját és mások egészsége iránt.

Írásainkban így nagy figyelmet szentelünk majd többek között az egészséges életmódnak, a táplálkozásnak, a különféle diétáknak és étrendeknek, a mozgásnak, a betegségeknek, a kutatásoknak, a legújabb felfedezéseknek, orvostudományi áttöréseknek és mindannak, ami ebben a témában fontos lehet. Oldalunk azonban egyelőre kizárólag a cukorbetegségre koncentrál, aminek jelenleg több oka is van.

Az egyik és legfontosabb az, hogy induláskor sokkal könnyebb egyetlen témára koncentrálni és felmérni az olvasói igényeket az igényes és tartalmas egészségügyi írások kapcsán, másrészt pedig, mert a cukorbetegségről kevesen tudják, de egy olyan járványszerűen terjedő probléma, amely világszerte egyre több beteget érint. A cukorbetegségre nincs ellenszer, nincs hatékony gyógymód, egyedül megelőzni lehetne, azonban olyan kevés az ismeretterjesztés ezen a téren, hogy fontosnak tartottunk összeállítani egy olyan weboldalt, amely – hangsúlyozandó, hogy csak – kezdetben kizárólag a cukorbetegségre koncentrál, hogy aztán később más egyéb egészségügyi problémák is sorra kerülnek.

A cukorbetegség ugyanis bár lehet örökletes is, mindenkiben megvan a hajlam, azonban rengetegen vannak, akik nemtörődömségük miatt esnek áldozatul ennek a problémának. Arról van itt szó, hogy a diabétesz bár bizonyos esetben hamar alakul, az 1-es típusú változatot szinte nem lehet megelőzni, ellenben a világ lakosságának jelentős részét sújtó 2-es típusú cukorbetegséget a többség könnyedén meg tudná. Ennek ugyanis rengeteg előjele van, számtalan olyan apró tünete, amelyek apránként, lépcsőfokonként, gyakran éveken át vezetnek el minket a biztos betegség kialakulásához.

Vegyük csak a legáltalánosabbat, az elhízás problémáját, amire az orvostudomány is ma már külön betegségként és egészségügyi problémaként tekint, hiszen világszerte drasztikus mértékben növekedett a túlsúlyos emberek száma. Ez önmagában is probléma, hiszen növeli a szív- és érrendszeri problémákat, általánosságban rontja az életminőséget és egy sor egyéb gondot idézhet elő, de a legnagyobb baj az, hogy az elhízás jelenti minden esetben a cukorbetegség egyik előszobáját, ami ellen rengetegen semmit sem tesznek. Sőt mi több, még megfejelik mozgásszegény életmóddal, egészségtelen táplálkozással és egyéb problémákkal, holott amennyiben legalább erre odafigyelnének, akkor idejekorán meg tudnák előzni a diabétesz kialakulását.

Rengetegen azonban nem törődnek a saját egészségükkel, csak akkor, amikor már késő. Az inzulinrezisztencia idején ugyanis bár még mindig sokat számít az, ha valaki nekiáll mozogni, rendszeresen sportolni, egészségesen étkezni, és leadja súlyfeleslegét, azonban az esetek többségében sajnos már csak késlelteti azt, hogy mikor van szükség a cukorbetegség problémáját kezelő gyógyszerek és egyebek kialakulására.

Oldalunkon első körben mindent megtudhatnak a cukorbetegségről, az egyes típusokról, kialakulásának hátteréről, az esetleges szövődményekről, egyszóval mindenről, ami a téma kapcsán rendkívül fontos lehet. Mindezeket sokan elrettentésként is használhatják, egyfajta idő előtti vészjelzésként, hogy most még talán időben be tudjuk húzni a kéziféket, most még talán változtatni tudunk életmódunkon és étkezési szokásainkon annak érdekében, hogy ne kerüljünk a cukorbetegek sorsára, hogy ne kelljen minden nap, esetenként naponta többször gyógyszert szednünk. Ebben segítünk mi egy kicsikét azzal, hogy az oldalon átfogó és tartalmilag maximálisan helytálló cikkekkel foglaljuk össze mindazt, amit a téma, és az egészségmegőrzés kapcsán tudni kell.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.