Vércukor csökkentő gyümölcsök -TOP 3-as lista

Vércukor csökkentő gyümölcsök -TOP 3-as lista

Az egészségtelen életmód jelentette kockázatok között szinte első helyen van a 2-es típusú cukorbetegség, mely egyre többeket érint napjainkban. Tény sajnos, hogy a problémáról legtöbbször saját magunk tehetünk. A szervezetet nagyon könnyű elhanyagolni, ám a már kialakult baj orvoslása sokkal nehézkesebbnek bizonyul. Nincs ez másként a 2-es típusú cukorbetegség esetében sem, amelynek értékei jelentősen javíthatóak a sikeres életmódváltásnak köszönhetően, egészségesebb ételek fogyasztásával, vércukor csökkentő gyümölcsök nassolásával.10 alacsony cukortartalmú gyömülcs

A titok: egészséges étkezés és rendszeres testmozgás

Az életmódváltás eredményessége mindig e két tényező jelenlétén múlik. Nagyon fontos, hogy időben vegyük észre, ha baj van, hiszen a négy alaptétel a fogyáshozcukorbetegség egyébként olyan hosszú távú következményekkel járhat, mint a veseelégtelenség, a vakság, az idegrendszeri károsodások, vagy éppen az agyvérzés. S hogy mit tehetünk a változtatás érdekében? Az étrendből a finomított szénhidrátokat mindenképpen ki kell iktatnunk, s ennek köszönhetően a fogyás is beindulhat. A szervezet értékes tápanyagokkal történő ellátása legalább olyan lényeges, mint a rendszeres testmozgás mindennapokba illesztése. Érdemes akár szakember segítségét is kérni mindehhez, hiszen laikusként sokszor nem vagyunk tisztában azokkal a tényezőkkel, melyek befolyásolják a fogyást és az egészségi állapot javulását.

Rostokban és vitaminokban gazdag táplálkozás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a szív-és érrendszer egészsége éppen úgy megőrizhető a rostokban gazdag táplálkozással, mint a Vércukor csökkentő gyümölcsöknormál testsúly. A sikeres fogyás egyik alappillére, hogy magas rosttartalmú ételeket fogyasszunk. A zöldségek és a vércukor csökkentő gyümölcsök szerepe kiemelten fontos. Ez utóbbi azért érdemel figyelmet, mert egyes gyümölcsök akár a szükségesnél magasabb szénhidrát-és gyümölcscukor tartalommal is rendelkezhetnek, ami korántsem előnyös a cukorbetegséggel érintettek számára.

Vércukor csökkentő gyümölcsök

Áfonya és cseresznye: igazi csodaszerek

A vércukor csökkentő gyümölcsök közül az áfonyát mindenképpen érdemes beiktatni az étrendbe. A benne megtalálható bioaktív összetevők ugyanis növelik az inzulinérzékenységet és hozzájárulnak a cukorbetegség súlyosbodásának megelőzéséhez. Ma már bármelyik bevásárlóközpontban beszerezhetjük, és akár frissen, akár fagyasztva is hozzájuthatunk. Kiváló tápértékkel bíró smoothie-k készíthetőek felhasználásával, amelyek egyébként a súlycsökkentésben is segíthetnek. Hasonlóképpen javasolt a cseresznye, ami akár jelentősen képes csökkenteni a cukorbetegek vércukorszintét. Az antioxidánsokat is bőven tartalmazó vércukor csökkentő gyümölcs egyébként a szívbetegségek ellen is védelmet biztosíthat.

Az Oklahoma Állami Egyetem kutatásai szerint a mangó is hatékonyan mangó egészben és felvágvacsökkenti a vércukorszintet, ráadásul húszféle ásványi anyagot és vitamint tartalmaz a gyümölcs. Nem elhanyagolható rosttartalma sem, ami szintén hozzájárul a szervezet egészségének megőrzéséhez. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a természetes forrásból bevitt alapanyagok a legjobbak a szervezet számára. A vércukor csökkentő gyümölcsök és a friss zöldségek mellett érdemes lassú felszívódású szénhidrátokat és tengeri halféléket is fogyasztani, melyekkel az ideális testsúly is egyszerűbben elérhető.

Életmódváltás nélkül nem megy

Fontos tisztában lenni azzal, hogy fogyasszunk bármilyen jótékony gyümölcsöt is, ha alapvetően nem változtatjuk meg egészségtelen, mozgásszegény életmódunkat, akkor a cukorbetegség sem fog elkerülni bennünket. A tapasztalatok szerint kifejezetten veszélyeztetettek azok a személyek, akiket a hasi elhízás érint.


A drasztikus, gyakran hiánybetegségeket okozó diéták helyett érdemes olyan étrendet összeállítani, amely tartalmaz minden, a szervezet számára fontos alapanyagot, mégis körültekintően kerülnek összeválogatásra ezek forrásai. A legjobb, ha szakember segítségét kérjük. A személyi edző közreműködésével sikerülhet megtalálni azt a mozgásformát, mely ideális testsúlyunknak és egészségi állapotunknak. A dietetikus szakember pedig abban segíthet, hogy olyan étrendet állítsunk össze, mely nem csak a fogyást segíti elő, de a vércukorszint értékeket is rendben tartja. Ha az étrended összeállításában kérnél segítséget vagy nem tudod hogyan kéne megtenni az egészséges életmódhoz vezető úton az első lépést, keresd bizalommal a MoDiet Budapest dietetikusát, aki készséggel, komoly szaktudással eligazít téged a táplálkozás útvesztőiben.dietetikus szakember ajánlása cukorbetegség ellen